Ако сте в Пловдив, чуйте мъжкия квартет “Well-Strung” във Виенския павилион

Well-Strung - талантливият струнен мъжки квартет, който блестящо съчетава поп и класическа музика, от Мадона до Бетовен, ще изнесе за първи път концерт в Пловдив тази събота от 20 ч. По покана на фондация GLAS, в партньорство с Humpty Dumpty Institute и с подкрепата на Посолство на САЩ в България, Well-Strung ще зарадват пловдивчани с безплатен концерт във Виенския павилион в Цар Симеоновата градина.

Едмънд Багнъл (цигулка), Кристофър Марчант (цигулка), Даниел Шевлин (виолончело) и Тревър Уодли (цигулка), по-известни като Well-Strung, са струнен квартет с модерен привкус. Групата изпълнява както класика, така и хитове от поп музиката, създаващи едно уникално изживяване за публиката.

арк Кортейл и Кристофър Марчант създават четворката, която печели вниманието на световната публика. Техният последен, трети албум, озаглавен Under The Covers, дебютира през 2018 г. в класацията за класическа музика на Billboard на 3-то място.

През 2016 г. те са поканени да свирят във Ватикана, както и на галавечеря за президента Барак Обама в Белия дом. Хитовият им музикален видеоклип "Chelsea's Mom" ги среща пък със самата Хилъри Клинтън.

Well-Strung са свирили три пъти в The Today Show, както и рамо до рамо с Анди Коен в Watch What Happens Live. Вторият албум на групата, озаглавен "POPssical", дебютира под номер 8 в класацията Billboard Classical Crossover Chart. Артисти като Крисин Чаноуит, Нийл Патрик Харис, Аудра Макдоналд и Дебора Войт са само част от изпълнителите, с които четворката излиза на една сцена през годините. Well-Strung откриват концерта на Джо Джонас и неговата група DNCE на Прайда в Торонто.

Фондация GLAS, по чиято покана идват музикантите, е основана през 2014 г. с цел положителна промяна в живота на ЛГБТИ общността в България и равноправното ѝ приемане и интегриране в българското общество. Чрез проектите и инициативите си фондацията работи за пълноценното участие на ЛГБТИ+ хората във всички аспекти на живота, като фокусира усилията си върху промяна на стереотипите и приемането на ЛГБТИ+ хората в семейната, работната и обществената среда.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.