Press Release

Noir Sur BlancProgramul Humpty Dumpty Institute pentru învățământul superior ajunge în Europa datorită agenției Noir sur Blanc


3 iulie 2012
– Pentru eliberarea imediată


New York, 3 iulie 2012. Humpty Dumpty Institute anunță încheierea unui parteneriat cu Noir sur Blanc, agenție de comunicare internațională cu sediul la Paris, pentru dezvoltarea programului Higher Education Alliance în Europa. Noir sur Blanc este liderul European specializat în comunicarea din domeniul învățământului superior și executive education, cu birouri la Paris, Beijing, New York, Sao Paulo și Casablanca. Acest parteneriat urmărește extinderea programului Higher Education Alliance la universitățile europene, ca parte a eforturilor HDI de creare a unor relații mai strânse între comunitatea Națiunilor Unite și instituțiile de învățământ superior din întreaga lume.

În 2011, Humpty Dumpty Institute a creat “Higher Education Alliance” (HEA) cu scopul de a strânge legăturile între instituțiile academice și Națiunile Unite, pentru o și mai importantă globalizare a campusurilor și pentru a permite studenților și profesorilor să interacționeze și să cunoască în mod direct Organizația Națiunilor Unite și agențiile sale specializate. 14 de universități și colegii din 10 state americane au intrat deja în acest program. Pentru universitățile europene care vor alege să facă parte din acest program, Higher Education Alliance va deveni un instrument de valoare care le va ajuta să ofere studenților și profesorilor o perspectivă internațională. În cadrul acestui program, oficiali de rang înalt și Ambasadori ai ONU din întreaga lume se vor deplasa în instituțiile participante, vor susține conferințe și se vor întâlni cu studenții.

Ambasadoarea Simona Miculescu, Reprezentantul Permanent al României la Națiunile Unite în New York și conferențiar în cadrul acestui program afirmă: “Experiența mea în cadrul programului HDI a fost aceea a unui constructor de punți între ONU – cu vasta sa panoplie de preocupări și de realizări - și studenți din diverse universități. Cred cu adevărat că este o experiență din care ieșim cu toții câștigători, căci astfel de programe ajută în același timp să facă cunoscut lumii ceea ce face ONU, dar și să deschidă noi orizonturi de cunoaștere tinerei generații, într-o lume mai globalizată și mai complicată ca niciodată.” Studenții și profesorii vor avea astfel extraordinara oportunitate de a vizita una dintre cele 14 cele mai importante agenții și centre ONU din 6 orașe, în cadrul unui tur cu titlul “în spatele scenei”.

Fiecare agenție a Națiunilor Unite este dedicată unei teme principale : de exemplu, UNHCR la Geneva își centrează acțiunile pe situația refugiaților din întreaga lume; la Roma, World Food Program se concentrează pe securitatea alimentară la nivel internațional. De altfel, o parte dintre studenți vor fi selectați pentru a participa la reuniuni sau vor avea șansa să devină stagiari la Națiunile Unite. Cum viitorul program European va fi adaptat și în funcție de așteptările universităților participante, HDI are în vedere și alte activități: o vizită la sediul Națiunilor Unite de la New York, întâlniri cu Ambasadorii și membri ai corpului diplomatic american, briefinguri cu oficiali ai Secretariatului Națiunilor Unite și posibilitatea de a iniția schimburi academice cu alte universități membre ale HEA din Statele Unite.

Ralph L. Cwerman, Președintele HDI, declară că “Noir Sur Blanc este partenerul perfect pentru HDI din perspectiva extinderii programului HEA în Europa. Un număr important de centre și agenții specializate ale Națiunilor Unite sunt situate în orașe europene. Aceste instituții internaționale sunt adesea văzute ca sursă unică a gândirii novatoare la nivel mondial. Însă, chiar dacă mii de diplomați și experți internaționali provin din universități europene, există deocamdată puține legături și interacțiuni cu acestea. Cu ajutorul acestui program dorim să deschidem larg porțile agențiilor Națiunilor Unite din Europa studenților și profesorilor din universitățile europene, pentru ca aceștia să poată înțelege mai bine diplomația multilaterală și angajamentul colectiv în lumea complexă de astăzi. “.

Michel Dellinger, Director Administrativ al Noir Sur Blanc, subliniază că “instituțiile Națiunilor Unite nu sunt destul de cunoscute în Europa. Trăind într-un mediu de dimensiuni globale, tinerii trebuie să înțeleagă mai bine rolul ONG-urilor internaționale. Pentru a realiza acest lucru, cea mai bună metodă este de a oferi universităților și școlilor europene și agențiilor specializate ale Națiunilor Unite cu sediul în Europa oportunitatea de a intra în contact.”

Contact relații cu presa: Mihaela Fiordean - Noir sur Blanc
Tel. +33 (0)1 41 43 72 75 / E-mail: mfiordean@noirsurblanc.com

Despre The Humpty Dumpty Institute

Despre Noir sur Blanc www.noirsurblanc.com

HDI's Home Page | Site Map | About Us | Contact Us • Copyright © Humpty Dumpty Insitute.